Derfor bør du gå jevnlig til tannlegen

30 november 2021
Johanne Larsen

editorial

Vi har alle lest historien om Karius og Baktus og er godt klare over at det er viktig å gå til tannlegen. Men hvor ofte skal man egentlig gå, og hvorfor bør man gå jevnlig til tannlegen? Det skal vi se litt nærmere på nå. 

Redd for regningen?

De fleste vet at dårlig tannpuss og vedlikehold kan føre til høye og kjedelige tannlegeregninger. Men det kan faktisk unngås. Det er nemlig ikke bare det personlige stellet du burde vedlikeholde hvis du vil unngå dyre tannlegeregninger. Faktisk er jevnlige tannlegebesøk i seg selv også en god mulighet for vedlikehold, en god tannrens og mulighet for å oppdage og forebygge problemer før de vokser seg store (og dyre i tannlegeforstand).

image

Mange frykter tannlegeregningen. Det er gratis når vi er barn, men som unge voksne blir vi plutselig nødt til å forholde oss til tannlegepriser, og det kan gjøre vondt på en presset økonomisk situasjon. Derfor er det faktisk lurt å gå jevnlig til tannlegen, for å forebygge og unngå de store tannlegeregningene. 

Finn tannlege når du trenger det

Noen ganger skjer det uforutsette ting som gjør at vi ikke kan vente til den tannlegeavtalen vi har satt opp om uker eller måneder. Det kan være ting som en infeksjon, en visdomstann eller kanskje til og med en skade. Da er det viktig at man kommer til tannlege og får hjelp så fort som mulig. Men hva gjør man hvis det er helg eller utenfor vanlige åpningstider? 

Det finnes heldigvis akuttmuligheter for deg som trenger tannlege her og nå. Du kan eksempelvis finne akutt tannlegevakt i trondheim. Lignende tilbud finner du over hele landet, og det er heldigvis gode muligheter for å få hjelp hvis uhellet er ute. Det er dumt å gå med smerter og akutte problemer som kan forverres, og derfor er det viktig at man tar kontakt med tannlegevakt hvis det er noe som trenger tilsyn. 

Flere nyheter