Finn en god takløsning med bølgeplater

03 november 2021
Johanne Larsen

editorial

Er det kanskje på tide med nytt tak? Her skal vi se litt nærmere på hva du skal velge, og hvordan bølgeplater kanskje kan være den løsningen du trenger. Det finnes mange løsninger til tak, det er bare viktig at du finner den som passer perfekt for deg og dine behov.velge. 

Sånn skal du tenke når du skal velge tak

Det er mange ting man skal ta stilling til når man skal velge taktype. Det er mange forskjellige typer på markedet, og det er ikke sånn at det finnes èn riktig taktype. Det handler om hva slags budsjett du har, hva slags hus du skal legge tak på og hva du tenker om vedlikehold og hvor lenge taket skal vare. Det finnes noen taktyper, som for eksempel skifer og naturskifer, som kan vare i mange generasjoner. Det er selvfølgelig en dyr taktype, men det er verdt å ta med i beregninger hvor lenge taket er ment til å holde før man blir nødt til å skifte det ut. Alle taktyper trenger dessuten godt vedlikehold for å holde lenge. 

Har du vurdert bølgeplater? 

Bølgeplater i Onduline er en ny og spennende takløsning som flere og flere får øynene opp for. Med bølgeplater kan du nemlig bestemme lysmengden i konstruksjonen helt selv, og derfor er det en takløsning som egner seg svært godt til konstruksjoner som skur og garasjer, der man i mange tilfeller har god nytte av å slippe inn litt ekstra lys. Det kan nemlig være praktisk hvis man bruker det som arbeidsskur, og trenger dagslys.

Dermed blir ikke garasjen eller skuret bare et mørkt rom. Med bølgeplater kan man bestemme graden av lys man vil slippe inn, eller man kan velge en plate som ser ut som ‘vanlige’ takplater. Det er mange muligheter – og helt opp til deg hva du trenger. 

Flere nyheter