Forsendelser til utlandet

07 mars 2020
Mathias Bjelland
Forsendelser til utlandet

Det er mange ting å huske på når du skal sende en pakke til utlandet. Du bør først og fremst forsikre deg om at innholdet som du ønsker å sende er lovlig å sende til adressaten. Du bør være oppmerksom på at ikke alt innhold kan sendes med fly. Innhold som batterier, parfyme og spraybokser kan ikke sendes med pakker i fly.

I vanlig post kan du blant annet ikke sende våpen, fyrverkeri og piratkopier. Du bør heller ikke sende verdifullt innhold som eksempelvis dyre gullsmykker, penger eller pass i en pakke som sendes med vanlig post. Dette er innhold som bør sendes som brev eller pakke med sendingsnummer.

Det finnes restriksjoner for forsendelser til de ulike landene i verden. Du må derfor selv undersøke om det du ønsker å sende kan sendes forsvarlig til adressaten. Ved noen forsendelser må du ta noen forhåndsregler. Det er derfor viktig at du er sikker på at den adressen du har fått oppgitt stemmer med adressatens adresse.

Sammenlign pris og leveringsmåter

Når du har bestemt deg for å sende en pakke til utlandet vil du oppdage at du kan velge mellom mange ulike leveringsmåter. Først og fremst bør du finne ut hvordan du ønsker å pakke inn pakken for at innholdet ikke skal bli skadet under frakten.

Du bør derfor pakke inn innholdet i bølgepapp, bobleplast eller tilsvarende før du legger innholdet i en eske. Du kan også benytte gråpapir eller boblekonvolutter for å oppnå samme beskyttende effekt. Med tilstrekkelig innpakning kan du sende pakken trygt til den utenlandske postadressen.

Når innholdet er ferdig innpakket kan du begynne å sjekke hvilket fraktselskap som er best i forhold til både pris og leveringstid. Dette gjøres enkelt ved å legge inn vekt, størrelse og adresse hos https://billigpakke.no/sende-pakke-til-utlandet. Dette er en nettside som raskt sammenligner de mange fraktselskapene for deg. 

Flere nyheter