Håret er en viktig del av mannen

17 september 2019
Mathias Bjelland
Håret er en viktig del av mannen

Finnes det en kur mot hårtap?

Hårtap er en av de kjedeligste tingene en kan oppleve. Spesielt ofte skjer dette med menn når de kommer endel opp i åra. Passerer en 50, så er en neste garantert å bli noe tynnere i luggen. Enkelte opplever virkelig signifikant hårtap som fører til et problem som fort går utover selvtilliten også. Det er derfor helt naturlig å stille seg selv spørsmålet om hvorvidt det finnes en kur mot hårtap. 

Problemet bak hårtap menn opplever når de blir eldre er rett og slett at det veldig ofte er for sent når de har tapt en hel del hår. Da har en nemlig tapt en hel del hår, og hårsekkene er utslitte og vil neppe vokse stort mye mer. Det er derfor det er viktigere å finne bearbeidende midler en påfører før alt hårtapet, fremfor å måtte finne en kur lenge etter at hårtapet er et faktum. 

Hårtap menn opplever kan unngås i mange tilfeller

Det er selvfølgelig ikke mulig å reversere genetiske prosesser uten kunstig hår. Allikevel kan en begrense disse, og en kan sannelig eliminere det hårtap menn opplever fra såkalte mekaniske påvirkninger. Når vi dusjer for mye, legger for mye voks i håret, eller for eksempel drar i håret av nervøsitet, så taper vi håret sakte men sikkert – vi sliter nemlig ned våre hårsekker og deres potensial for vekst. 

Det er heller bedre å gjøre seg oppmerksom på disse vanene og hvordan de påvirker håret ditt. Følg også med på viker og om du ofte plukker løse hår av hodet. Dette kan være klare tegn på hårtap og at det er på tide å ta i et tak.

 

Hårtap menn opplever kan unngås mange ganger, men det må startes tidlig. Om enn noe, så har trenden gått mot at menn skal ha lengre hår – så ta godt vare på ditt hår fremover!

Flere nyheter