Kildin Finnmark – et snurrevad- og snøkrabbefartøy i nord

18 oktober 2023
Eivind Øi

editorial

Innenfor fiskeribransjen er det en rekke spesialiserte fartøy som brukes til fangst av ulike fiskeslag. Én av disse er Kildin Finnmark, et snurrevad- og snøkrabbefartøy som opererer i de kalde vannene utenfor Finnmark. Denne artikkelen tar for seg Kildin Finnmark og dens betydning for fiskeribransjen i Nord-Norge.

Hva er Kildin Finnmark?

Kildin Finnmark er et snurrevad- og snøkrabbefartøy som brukes til kommersiell fangst av snøkrabbe og andre arter i de nordlige farvannene rundt Finnmark. Snurrevad er en metode der et stort nett med en traktformet pose blir senket ned til havbunnen, og deretter dras langs bunnen for å fange krabber og fisk.

Dette spesialiserte fartøyet er utstyrt med avansert teknologi og utstyr for å kunne operere under utfordrende forhold, som ekstreme temperaturer og isforhold. Kildin Finnmark har kapasitet til å fange og lagre store mengder snøkrabbe og andre fiskeslag, og bidrar til å opprettholde fiskeriindustrien i området.

Kildin Finnmark

Snøkrabben fra Kildin Finnmark

Snøkrabben er en ettertraktet delikatesse som hovedsakelig fanges i de kalde vannene utenfor Finnmark. Kildin Finnmark spiller en viktig rolle i fangsten av denne eksklusive råvaren. Snøkrabben har blitt svært populær blant mat- og drikkeentusiaster på grunn av sin delikate smak og saftige kjøtt.

Snøkrabbens kjøtt er søtt og mørt, og har en unik tekstur som skiller seg fra andre krabber. Det er ideelt for ulike retter, som krabbesalat, krabbesuppe, pasta med krabbe og mye mer. Snøkrabbe fra Kildin Finnmark er av høy kvalitet og har et godt omdømme nasjonalt og internasjonalt.

Bærekraft og forvaltning av ressursene

Kildin Finnmark og snøkrabbefangst er også forbundet med spørsmål om bærekraft og forvaltning av ressursene. Fiskeriindustrien er en viktig næring i Norge, og det er nødvendig å sikre at fangstmetoder og kvoteordninger er i tråd med bærekraftige prinsipper.

Fartøyer som Kildin Finnmark følger strenge regler og retningslinjer for bærekraftig fangst av snøkrabbe. Det tas hensyn til bestandsstørrelse, kvoter og skånsomme fangstmetoder for å sikre at ressursene ikke overutnyttes og at bestandene opprettholdes på lang sikt. Dette er avgjørende for å sikre bærekraftig matproduksjon og respekt for det marine økosystemet.

Bærekraft og forvaltning

Kildin Finnmark spiller en viktig rolle innenfor fiskeribransjen i nord, spesielt når det gjelder fangst av snøkrabbe. Dette spesialiserte snurrevad- og snøkrabbefartøyet bidrar til å opprettholde den lokale næringen, samtidig som det sørger for høykvalitets snøkrabbekjøtt til mat- og drikkeentusiaster.

Bærekraft og forvaltning av ressursene er avgjørende for fangsten som gjøres av Kildin Finnmark. Ved å følge strenge regler og retningslinjer sikrer fartøyet at fangsten av snøkrabbe skjer på en ansvarlig måte. Snøkrabben fra Kildin Finnmark er en delikatesse som setter en spesiell nordlig preg på mat- og drikkekulturen i Norge. Dens unike smak og saftige kjøtt gjør den til en ettertraktet råvare blant kokker og matelskere over hele landet.

Flere nyheter