Kombiner lek og læring

30 mai 2022
Johanne Larsen

editorial

Det er mye fokus på læring når man skal oppdra et barn, men hvor skal man begynne, og hvordan kan man kombinere det med lek? Det skal vi se litt nærmere på her, samt hvordan du kan finne leker som oppfordrer til læring. 

Kan man leke og lære? 

Det er nemlig fullt mulig å leke og lære samtidig. Faktisk så er all lek som barn driver med en form for læring. Vi trener nemlig ikke bare kognitive ferdigheter når vi leker, nei, vi trener også sosiale ferdigheter. Dette er noe barn gjør helt av seg selv, men de blir selvfølgelig påvirket av kulturelle ting som de blir utsatt for løpende og hva de får å leke med. Derfor har det mye å si hvilke leker du gir til barnet, hvis du gjerne vil ha leker som fordrer læring.

Det kan for eksempel være leker som hjelper med å lære språk, eller leker som hjelper med logisk tenkning – eller motorikk. Det er mye å velge mellom, men det hjelper å vite hvor man skal lete og hva man skal se etter for å få mest mulig ut av det. 

babblarna

Finn leker som hjelper med læring

Hvis du skal finne leker som oppfordrer til læring, så er det en god ide å sjekke på nettet. Leker som babblarna er fantastiske når det kommer til å lære språk, og det er også grunnen til at dette er blitt en svært populær type leke de siste årene. På nettet finner du et stort utvalg av babblarna og leker som oppfordrer til læring, så du kan gi barnet ditt de beste lekene – som gir både lek og læring samtidig.

På nettet er det et større utvalg enn man finner i fysiske butikker, man kan få alt på et sted, og som regel også til litt gunstigere priser. 

Flere nyheter