På tide å skifte ut vintergarderoben?

22 juli 2021
Johanne Larsen

Skal du skifte ut vintergarderoben? Her skal vi se litt nærmere på hvordan du skal tenke og hva du skal gjøre for å unngå bomkjøpene når du skal få noe nytt og friskt inn i garderoben, som faktisk blir brukt og som holder lenge. 

Hva bruker du egentlig? 

Når du skal kjøpe ny garderobe, er det faktisk helt essensielt at du tar en liten varetelling og ser på hva du faktisk har, og ikke minst – hva du egentlig bruker. Det er nemlig stor sannsynlighet for at det er helt andre ting enn du kanskje tror. Kanskje er den genseren du kjøpte for fem år siden som du trodde du skulle bruke hele tiden fremdeles så godt som ubrukt? Da er det lurt å prøve seg gjennom garderoben og finne ut hva som fungerer, hvorfor noe blir brukt og hvorfor andre ting blir hengende. Her kan du nemlig lære mye nyttig når du skal kjøpe nytt. Det gjelder uansett om du skal kjøpe nytt hverdagstøy eller ny vintergarderobe. Det å finne ut hva man har er helt grunnleggende for å gjøre noen vellykkede kjøp videre. 

Velg kvalitet!

Det andre du skal tenke på som kanskje er nesten enda viktigere, er å velge kvalitet når du endelig kjøper noe nytt. Det finnes for eksempel mange varme gensere, eller rettere sagt tilsynelatende varme gensere, men det er først når du finner en fleecegenser herre i høy kvalitet, eller en god ull- eller kasjmirgenser at du finner noe som faktisk holder på varmen og som holder seg pent lenge. Det er nemlig også et viktig kriterie – at man kjøper ting som er laget for å vare, og som også tåler en støyt, hvis man skal bruke det i bakken eller på hyttetur med familien eller kompisene. Da kan det kanskje lønne seg å investere litt ekstra i god kvalitet. 

Flere nyheter