Personvekt lar deg holde øye med vekten

30 august 2021
Johanne Larsen

Vi lever i et samfunn der det økende grad er kommet fokus på å leve sunt og ta vare på seg selv. Her skal vi se litt nærmere på hvordan du kan tenke når du skal i gang med en sunnere livsstil, og hvilke redskaper du trenger for å holde øye med vekten. 

Få orden på livet ditt 

Vi er mange som har lyst til å spise sunt og komme i gang med en bedre og mer bærekraftig livsstil. Kanskje er du begynt å trene og ønsker å følge med på hvordan det går med vekten? 

Hold øye med vekten 

Det er ingen tvil om at et av de smarteste redskapene man har når man har lagt om livsstilen, for å kunne holde øye med fremgangen, er en personvekt. Med en personvekt kan du nemlig enkelt monitorere hvordan det går, og du kan se om du er gått opp eller ned fra uke til uke. Det er ikke nødvendigvis sånn at man burde veie seg hver eneste dag – vann i kroppen og andre faktorer kan nemlig påvirke kroppen fra dag til dag, og du kan derfor få et litt mer realistisk bilde hvis du nøyer deg med å veie deg jevnlig for å måle fremgangen. Det kan også være usunt å bli litt for opptatt av tallet på vekten. 

I tillegg til en vekt, så er faktisk målebåndet din beste venn. Hvis du for eksempel trener mye i tillegg til å ha lagt om kostholdet, så kan det nemlig være et litt misvisende tall du ser på vekten. Selv om det er nyttig med vekten, så er det altså lurt å se litt nærmere på hvor mye i cm du går ned rundt kroppen. Mål midje, lår og armer jevnlig, så får du et realistisk bilde sammen med tallet på vekten for, hvordan det går med livsstilsendringene dine. 

Flere nyheter