Regnskap handler mye om penger

20 oktober 2019
Mathias Bjelland
Regnskap handler mye om penger

Hva er ledelsesregnskap?

Mange tror regnskap bare er regnskap og det er ingen forskjellige typer regnskap. De tror at du bare registrerer nummer i en regnskapsloggbok eller datamaskin og legger tallene opp og gir det til sjefen din. Dette er veldig langt fra sannheten. Ja, det er noen generelle prinsipper og teknikk som å gjøre matematikk og andre åpenbare ting som det, men det er mange forskjellige typer regnskap designet for forskjellige formål.

Ledelsesregnskap er ganske unikt fordi den prøver å se på hver detalj i selskapets virksomhet individuelt og se om det er noen endringer som kan gjøres som vil være fordelaktig. For å gjøre dette, må du se på den samlede driften av et selskap. Deretter vil du prøve å isolere en bestemt operasjon som om den var atskilt fra resten av aktivitetene. Dette gjør https://okonomiassistanse.no/ i det daglige.

Bruk regnskapet for din strategi fremover

Når du har gjort dette, kan du se om produktlinjen du undersøker er lønnsom eller ikke. Hvis det er lønnsomt, kan du prøve å se om det var noe som kan gjøres for å gjøre det enda mer lønnsomt. Hvis det tapte, kan du kanskje anbefale at produktlinjen enten endrer måten de gjør ting for å være lønnsom, eller kanskje få linjen stengt hvis det ikke var noe som kunne gjøres.

Dette kan være komplisert fordi det er veldig vanskelig å fullstendig isolere kostnadene for en enkelt produktserie. For eksempel, hvis en enkelt fabrikk har flere produktlinjer, og de alle bruker de samme transportbåndene og leveringsbiler, kan det være veldig hardt arbeid å prøve å finne ut hvilken prosentandel av alt som kan spores til produktlinjen du ser på. Dette er grunnen til at ledelsesregnskap er et veldig selektivt yrke.

Regnskapet handler om å bruke hjernen ganske kraftig, og ledelsesregnskap handler om å legge til ekstra strategi på toppen av dette!

Flere nyheter