Skal du sende pakke til utlandet?

15 april 2020
Johanne Hansen
Skal du sende pakke til utlandet?

Verden blir mindre og mindre, og vi har i dag mulighet for å holde kontakten med venner og familie over hele verden. Mange av oss kjenner godt til opplevelsen av å få post fra det store utland, da vi er velbevandret innenfor online shopping, også fra USA og Kina. Men det er ikke alle av oss som har sendt pakker til utlandet. 

Umiddelbart kan det virke litt uoverskueligt, da det er mange forskjellige aktører som tilbyr forsendelse av pakker til utlandet. Hvis du skal sende pakke til udlandet, kan det derfor være en god ide å bruke litt tid på å finne velrennomerte og seriøse aktører, til å ivareta forsendelsen av din pakke. Det finnes aktører som du kanskje ikke kjenner så godt, og de mer lokale, som også sender i Norge. Valget er ditt, men vær oppmerksom på at prisforskjellen kan variere. 

Når du sender post til utlandet, så er det en god ide å sende pakken med sporing. Når pakken blir sendt med sporing, så har du muligheten til å følge pakkens reise jorden rundt. Risikoen for at pakken kan komme på avveie, eller forsinkes i forsendelse, er nemlig større når pakken skal reise verden rundt. Med sporingen, kan du hele tiden følge med på hvor pakken befinner seg. 

Hvis du skal sende verdifull last, eller sensitive opplysninger, så er det en god ide å sende pakken rekommandert. Når pakken er rekommandert, så skal mottakeren vise ID, og signere for pakken ved mottakelse. Du er dermed helt sikker på at pakken vil ankomme til den rette vedkommende. 

Når man har familie og venner langt vekk, så kan det være ekstra hyggelig med en oppmerksomhet i posten. Det kan være man kan sende noe som kan minne en om ens nærmeste, som er så langt vekk. Det er derfor en stor glede forbundet med å sende pakker, både for mottaker og avsender. Og husk,  sender man post, ja, så får man også ofte post!

 

Flere nyheter