Slik skal du tenke for å finne riktig støvsuger

03 november 2022
Johanne Larsen

editorial

Skal du ha ny støvsuger – enten hjemme eller til arbeidsplassen? Da er det en rekke faktorer du bør vurdere før du går til innkjøp. Det skal vi se litt nærmere på her, så du kan velge helt riktig støvsuger uansett hvilket behov du, eller arbeidsplassen din, har. 

Hvilket behov har du? 

Det er veldig lurt å tenke seg godt om i forhold til hva støvsugeren skal utføre av oppgaver. Man har nemlig vidt forskjellig behov for støvsuger på en institusjon eller på en stor arbeidsplass, enn man har i en liten leilighet i byen. På store institusjoner eller kontorer, kan det være lurt å tenke på litt sterkere skyts. Det kan for eksempel være en god dampstøvsuger. Denne typen støvsugere finnes også i litt mindre og lettere utgaver til hjemmemarkedet. 

dampstøvsuger

Det er også mange som er fristet til å kjøpe robotstøvsuger, og det er ikke så rart. Denne typen støvsuger støvsuger jo som navnet tilsier, av seg selv. Det vil si at den manuelle delen av å støvsuge forsvinner. Det finnes dog utrolig mange ulike robotstøvsugere på markedet, av ulik kvalitet. Derfor er det lurt å tenke på hvor mye den skal kunne, og ikke minst hvor godt den skal støvsuge.

En av toppmodellene til noen av de mest kjente merkene støvsuger som regel vesentlig bedre enn de billigste, men her er det lurt å sjekke pålitelige tester på nettet før du kjøper. Når man velger en robotstøvsuger er det som regel uansett sånn at man trenger en ekstra støvsuger for å støvsuge grundig, men det er ikke dermed sagt at det ikke er smart med denne typen støvsuger. Man får tatt det verste, og man kan som regel sette den i gang når man ikke er hjemme og komme hjem til mer støvfrie flater. Robotstøvsugeren er et godt perspektiv å ha for å se på hvor ulike behov man kan ha. 

Flere nyheter